Köd és vér regénymorzsák

Berkeny, a Köd és vér másik főszereplője

Bemutatom a Köd és vér második számú főszereplőjét, Berkenyt ✨


Berkeny egy tehetséges vízbájoló lány, egy árva, aki Morotvárban él, a bájolók egyik neveldéjében. 🏰 Az egyik legjobb barátjától, Szemőktől kapta a nevét, mert a haja színe a berkenyebogyóra hasonlít. Kora reggelente szeret kiszökni a kastély mellett húzódó elátkozott erdőbe, az Illa Berekbe, hogy fürdőzzön a mágiától lüktető forrásban a vízesés mellett. Mígnem találkozik egy farkaslidérccel, aki szokatlanul közel merészkedett az erdő széléhez.


Berkeny javasasszony szeretne lenni, ha felnő. A kastélyban ők felelnek az ételért, a gyógyításért és a tisztaságért. A lány minden reggel felkeresi Azálea asszonyt a konyhában, hogy segítsen a reggeli elkészítésében, és hogy tanuljon tőle. Azálea találta meg a lányt babakorában a kastély lépcsőjén, és azóta is olyan számára, mintha az édesanyja lenne.


Aztán ahogy átok száll a két királyságra, minden megváltozik, Berkeny is. Képtelen tétlen ülni, ezért kiszökik, hogy meggyógyítson néhány növényt, de próbálkozása kudarcba fullad. 🌿 Aztán azért szökik ki, mert látomása lesz egy fiúról, akinek a teste a folyóban úszik, és kimenti onnan. Így találkozik Flamonnal. Végül pedig a mágiaellenesek börtönéből szökik meg Flamon segítségével, hogy eljusson a Mágiatanácsba.


Rettentően megviseli a sötétség, a haldokló természet és a bezártság. Ő odakint van otthon, a növények között, a forrásában, és magába roskad, mikor hirtelen elveszíti az otthonát. Úgy érzi, hogy nem tud így élni tovább, ezért elhatározza, hogy meg fogja menteni a világát, bármi áron. ⚔️ Olyan bátorságot talál magában, amiről nem is tudta, hogy létezett. Az első sikertelen összecsapása után egy farkaslidérccel eljut odáig, hogy halomra öli őket, majd mágiaellenesekkel is harcol, és még a királlyal is szembeszáll.


A kapcsolata Flamonnal viharosan alakul. Kezdetben gyűlöli, 💔 mert lerí róla, hogy nemes, és így mágiaellenes. Mégis valami különös érzés köti össze őket, mióta először meglátta a fiút a látomásában. Mindig érzi, mikor Flamon a közelében van, mert a mellkasa szorítani kezd, a gyomra összeugrik, és olyan érzés lesz rajta úrrá, mintha magasból a mélybe zuhanna. Flamon elárulja, életveszélybe sodorja, és a lány súlyosan megsérül miatta, pedig a fiú sosem akart neki rosszat. Ezek után Flamon mindent megtesz, hogy biztonságban tudja, és vigyáz rá. Jóvá akarja tenni a hibáit, és Berkeny vonzalma ezért is nő a fiú iránt. 💕

– Mindig érzem, amikor a közelemben vagy – vallotta be. – A szívem tudja, mert őrült vágtába kezd, és a gyomrom apróra zsugorodik, mintha egy szirtről akarnék a tengerbe zuhanni.
Flamon a lány arcára csúsztatta a tenyerét.
– Én is pont így érzek, amikor a szemedbe nézek.

Végh Alexandra: Köd és vér

Egy hozzászólás

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük